Skip to main content

Uitleg over gesprekeigenregie.nl

Vragen over deze website of over het maken en gebruiken van jouw persoonlijke vragenlijst? Bekijk de video’s hieronder.

Hoe kan ik het gesprek aangaan met het wooninitiatief?

Voordat je ergens gaat wonen, stel je aan het wooninitiatief voor een kennismakingsgesprek te plannen. In dit gesprek kun je de vragen die je wilt bespreken stellen en het gesprek over ‘eigen regie’ aangaan. Van te voren kun je de vragenlijst die je hebt gemaakt met het wooninitiatief delen, zodat zij alvast weten waar je graag over zou willen praten.

Waarvoor kan ik de app gebruiken?

Met de website mijn.gesprekeigenregie.nl kun je een persoonlijke vragenlijst samenstellen om mee te nemen naar een gesprek. In de vragenlijst kun je vragen aanklikken die op een eigen lijst komen, zodat je die vragen kunt stellen die voor jou belangrijk zijn.

Hoe start ik een online versie van de vragenlijst?

Druk op de groene knop ‘Start mijn vragenlijst’ of ga direct naar mijn.gesprekeigenregie.nl

Hoe kies ik de juiste vragen die bij mij passen?

Door te bladeren in de thema’s met daarin onderwerpen zijn voorbeeldvragen voor je klaargezet die je kunt stellen aan een wooninitiatief. Je kunt ook eigen vragen toevoegen door ze erbij te typen.

Hoe deel ik de vragenlijst met mijn naaste of het wooninitiatief

Van elke vragenlijst is er een knop ‘Delen’. Deze vind je onder de naam van jouw vragenlijst door op ‘bekijk opties’ te klikken of door in de fase ‘Mijn Lijst’ op de knop ‘Delen’ onderaan aan scherm te klikken. Er zijn 2 versies om te delen: Eén versie waar mensen alleen kunnen meekijken en reageren. En een andere versie waar mensen jouw vragenlijst kunnen helpen samenstellen.

Hoe kan ik aangeven hoe tevreden ik met een antwoord ben?

Bij elke vraag in de fase ‘In gesprek’ staat een lachend gezichtje (smiley) en het woord ’tevredenheid’. Als je daarop klikt kun je een keuze maken uit 5 gezichtjes. Kies het gezichtje dat het beste past bij jouw tevredenheid over het antwoord op de vraag die je gesteld hebt.

Hoe kan ik opmerkingen of reacties plaatsen bij de vragen die ik bespreek?

Bij elke vraag is er in de fase ‘In Gesprek’ is er de mogelijkheid om te klikken op het woord ‘Notitie’. Hier verschijnt een invoer mogelijkheid om je eigen reactie toe te voegen op de vraag. Ook andere mensen waarmee je de link deelt om te reageren, kunnen een reactie plaatsen.

Hoe zie ik een makkelijk overzicht van mijn reacties met betrekking tot tevredenheid?

Als je op de fase ‘Resultaat’ klikt zie je van alle vragen die je hebt geselecteerd welke tevredenheid je per vraag hebt aangegeven in één handig overzicht.

Hoe kan ik meerdere vragenlijsten starten, zodat ik per wooninitiatief een vragenlijst heb?

Je kunt door op ‘Profiel’ te klikken onderaan de vragenlijst een account aanmaken om meerdere vragenlijsten te starten en bij elkaar te houden.

Hoe beveilig ik mijn vragenlijst met een pincode?

Elke vragenlijst is te bekijken door de unieke link te delen. Deze unieke link is niet te raden, maar is wel – als je deze weet – in te zien. Door een pincode toe te voegen beveilig je jouw vragenlijst en kunnen mensen alleen meekijken of reageren als ze de unieke link hebben én de pincode weten.

Overige vragen

Ben ik verplicht een account aan te maken?
Nee. Je kunt de website en de gesprekslijst via mijn.gesprekeigenregie.nl geheel anoniem gebruiken. We bieden wel de mogelijkheid aan een account te maken om je lijsten makkelijk te bundelen en terug te vinden.
Kan ik de gesprekslijst ook op papier krijgen?

De lijst met onderwerpen en vragen is ook te bekijken via Pagina Vragenlijst en te bekijken en printen als PDF.

Hoe zit het met de privacy?

Je kunt de vragenlijst geheel anoniem gebruiken zonder kenbaar te maken wie je bent. Je kunt de vragenlijst delen en mensen laten reageren. Bij het reageren kunnen mensen wel gegevens invoeren die tot personen herleidbaar zijn, maar dat hoeft niet. Je bent te allen tijde zelf verantwoordelijk met wie je de lijst wel óf niet deelt.

Is er promotiemateriaal van gesprekeigenregie.nl beschikbaar om te delen?

Er zijn verschillende soorten beeld- en tekstmaterialen beschikbaar om te delen met cliënten, bewoners, belangenbehartigers en naasten. Gratis te downloaden via onderstaande knop.